Kycklingspett med tomatcouscous

Dagens middag blev kycklingspett med tomatcouscous. Vi brukar förbereda och marinera kycklingen några timmar innan, eller till och med kvällen innan för att kycklingen ska bli riktigt mör och kryddig!
Här följer receptet:

4 port - ca 45 minuter - Ugn 225 grader

4 kycklingfileér
1 msk olivolja
2 msk pressad citron
1 tsk soja
1-2 msk chilisås
Salt

400 g passerade tomater
1 grönsaksbuljongtärning
(ev vitlök)
5 dl couscous
1 msk olivolja
1 rödlök
1/2 gurka
1,5 dl oliver
Salt, peppar och ev oregano

Blötlägg 8 träspett i vatten. Sätt på ugnen.
Dela kycklingfilerna i bitar.
Rör ihop olja, citron, soja och chili. Marinera kycklingen i röran, ju längre tid desto bättre. Trä upp kycklingen på spett och salta.
Lägg spetten på en bakpappersklädd plåt högt upp i ugnen ca 10 minuter.  Vänd dem efter halva tiden.
Koka upp passerade tomater, biljong och ev vitlök. Rör ner couscousen och låt svälla under lock.
Tillsätt olivolja och rör couscousen fluffig.
Hacka lök, gurka och oliver. Blanda hacket med couscousen. Tillsätt salt, peppar och oregano efter smak.

Klart att servera!!

Lev väl! / Elise

Kommentarer
Postat av: Elise

answ: självklart ska jag kika in här! :)



gud vad gott det verkar, älskar nya mattips så detta ska jag testa någon gång ;)

2011-09-23 @ 19:54:58
URL: http://lisessa.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0