Sötad yoghurt = godis

Idag tänkte jag dissa sötad yoghurt.

Vi köpte den här "lyxiga" yoghurten med endast 2,1 procent fett och tillsatta goda bakterier. Produkten ska ha smak av svenska sommarbär och vaniljstång. Mums? Nja, den var väl okej men den smakar mest väldigt sött. Bäst att kolla vad produkten innehåller....


På bilden nedan ser ni vad yoghurten innehåller. Bärmängden i denna "lyxiga" produkt är så låg (4,8 %) att Valio har varit tvugna att tillsätta färgen rödbetsrött för att yoghurten ska bli rosa... okej?

Yoghurten innehåller också hela 13 % socker. Jag förstår inte att inte fler reagerar på detta. Naturlig yoghurt har ett sockerinnehåll på mellan 3-5 gram per deciliter men ändå finns det så många olika sötade yoghurtprodukter vars sockervärde är uppe mellan 13-15 gram per deciliter. Det är alltså 5 gram mer socker per deciliter än i Coca cola.

En portion av yoghurten (125 gram) ger 18 % RDI (rekomenderat daligt intag) av socker.


Det är också intressant att det till och med finns en bild på en vaniljorkidé på förpackningen men yoghurten innehåller inte vanilj från någon blomma, utan endast vaniljarom och den mycket billigare produkten vanillin som tas fram ur rötnad granved.


Så vad lär vi av oss av det här?

1. Läs alltid innehållsförteckniningen om du vill vara säker på att få valuta för pengarna, dvs bär och vanilj i detta exemplet.

2. Sötad yoghurt kan vara god i små mängder vid speciella tillfällen, tex en sen söndagmorgon. Men sötad yoghurt bör inte ätas till vardags då det är alldeles för sött. Ät naturell yoghurt istället! Eller gröt.

Lev väl! / Elise

Ett projekt som bär frukt

Jag fick ett citrusträd i födelsedagspresent av Andreas syster Alexandra när jag fyllde år förra året. Då hängde det små citrusfrukter på trädet och trädet var hur fint som helst! (Tack snälla Alexandra!)

När frukterna föll av såg trädet lite ledset ut så jag ställde det på bästa fönsterplatsen och gav den extra näring och massor av vatten. För en månad sedan fick jag gensvar och trädet började blomma! Nu har jag tre små gröna frukter som fortfarande kämpar på trädet. Vore så kul om de blev färdiga frukter! Jag vårdar dem ömt och håller tummarna.Här växter de små raringarna!


Lev väl! / Elise

ÄNTLIGEN! Träningstillfälle 102

Knäna är på bättringsvägen men det går långsamt och jag måste ta det väldigt lungt. Har lyckats jobba hela veckan men mycket mer än så har jag inte orkat göra. 19 dagar utan träning har varit en pärs! Frustrerande minst sagt, hela fredagen kände jag mig som ett laddat vapen...

Idag firade jag lördagen med att lämna kryckorna hemma och åka till gymmet. Ja, jag och Andreas åkte faktiskt bil de ca 700 metrarna vi har till gymmet för att spara på mina knän, haha!

Vi körde ett helt liggande pass för att jag verkligen inte skulle anstänga mina knän. Det blev bänkpress, flyes, hantelpress, liggande tricepspress med stång och situps. Var så skönt att komma igång igen!


Förresten, jag var så otroligt klantig idag! När Andreas hade kört bänkpress så skulle jag ta av en viktplatta så att jag kunde köra. Ivrig som jag var så drog jag i 10-kilos plattan och såg inte att det låg en 5-kilos platta framför den. Så när jag drar i den tyngre plattan så faller 5-kilos vikten rakt ner... på min stortå. AJ!!! Inte okey, min tå blev blå! Tur i oturen att det är samma ben som jag har inflammation i och redan haltar på, så ingen kommer att märka någon skillnad... Haha!

Här demonstrerar jag sittande hur plattan föll ner på min fot. Vackert... ehm.


Här står Andreas och håller i en vikt som väger lika mycket som jag gör.... 52.5 kilo. Jag får ta och äta upp mig lite tror jag!


Snart är jag på banan igen!

Lev väl! / Elise

Middagsmys med damerna

Igår hade jag de tre ballaste tjejerna jag känner på middag hos oss. Tack Linda, Johanna och Moa för sällskapet! Ni är guld värda.

Jag multitaskade och serverade två rätter till riset: fläskfilé med gorgonzola och en vegetarisk quorn-gryta smaksatt med röd curry, cashewnötter och lime. Mums!

Bilden blev lite suddig, jag har en kass kamera.... eller berodde det på att jag drack ett halvt glas av det ekologiska rödvinet kanske?


Lev väl! / Elise

Kan knäna bli bra snart eller??

Nu har jag haft konstant ont i knäna i 15 dagar! Jag har gått på kryckor och ätit antiinflammatoriska i en vecka och varit hemma en del från jobbet så nu borde knäna börja bli bättre.

Så fort jag kan gå normalt igen ska jag ta mig till gymmet och köra överkropp. Jag saknar verkligen endorfinkickarna som träningen ger, känns som om jag ska bli knäpp utan dem! Benträningen får vänta rätt länge till. Får inte börja med rehab-träning förrän tidigast om två veckor. GAH, tålamod...!

Här får ni en spännisbild på mig sålänge!


Lev väl! / Elise

Riktig vaniljglass?

Kallar du detta för glass? Har du någonsin tänkt på att det inte ens står glass på förpackningen? (förutom med pyttepyttesmå bokstäver intill ingredienserna)

BigPack "Vaniljglass" ingredienser: Skummjölk, vatten, glukos-fruktossirap, vegetabiliskt fett, socker, vasslepulver, druvsocker, emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror) stabiliseringsmedel (guarkärnmjöl, fruktkärnmjöl, karragenan) arom.

Visst är det spännande att den här produkten får kallas glass fast den inte har något att göra med riktig glass? Den har inte en enda ingrediens rätt. Riktig vaniljglass består av grädde, mjölk, ägg, socker och vanilj - GB Glace Bigpack har inget av det här. Men vad är det då vi äter...?


Skummjölk - Skummjölk är mjölk från vilken grädden avskilts genom separering, alltså den billiga restprodukt som blir kvar när man tagit bort den dyra grädden.

Vatten - Ja att betala för vatten är alltid lika givande!

Glukos-fruktossirap - Ett sötningsmedel som är billigare än socker. Tas fram ur processad majs. Enligt studier så är det fettbildande, speciellt bukfetma.

Vegetabiliskt fett - Billigt fett, ofta framtaget ur kokosfett och palmolja vilka båda är ifrågasatta ur hälsosynpunt.

Socker

Vasslepulver - Vassla, även vassle, är en biprodukt från osttillverkning. När löpe enzymatiskt spjälkar det fettlösliga proteinet kasein innesluts mjölkfettet. Det som då blir kvar av mjölken kallas vassle. Det mesta av mjölken består av vatten, och därför utgörs nästan allt innehåll i vasslen av vatten, men där finns även vattenlösliga ämnen som mjölksocker och mjölksyra. Billigare än mjölk och grädde.

Druvsocker - Socker som snabbt tas upp av kroppen.

Emulgeringsmedel (mono- och diglycerider av vegetabiliska fettsyror ) - E 471. Behövs för att kunna blanda ämnen som annars skulle skära sig. Tas fram på kemisk väg genom att fett från soja eller gris med hjälp av en katalysator reagerar på glycerin.

Stabiliseringsmedel - Behövs för att kunna blanda ämnen som annars skulle skära sig, tex olja och vatten. Syftet är att bevara konsistensen på varan.

Arom - Efterrsom produkten inte innehåller någon vanilj så är fejkas smaken med arom istället.

 

Jahaa, det där lät ju smarrigt! Nu ska vi istället titta på vad ÄKTA glass innehåller!

 

 

RIKTIG vaniljglass, ingredienser:

2,5 dl grädde,

2,5 dl standardmjölk,

6 ekologiska äggulor,

1,5 dl socker,

1 vaniljstång.

 

Gör såhär:

  1. Häll grädde och mjölk i en stor kastrull.
  2. Dela vaniljstången på längden. Skrapa ur vaniljfröna och rör ut i mjölken. Tillsätt också de urgröpta vaniljstängerna.
  3. Värm gräddmjölken och koka upp den och rör då och då (försiktigt så den inte kokar över eller bränns). Ta av från värmen och låt stå och svalna lite medan du vispar ägg och socker.
  4. Vispa ägg och socker fluffigt i en bunke några minuter - helst med en elvisp.
  5. Tillsätt den heta gräddmjölken till äggskummet under kraftig vispning (ev. med elvispen).
  6. Häll tillbaks glassblandningen i kastrullen igen och värm sakt under omrörning till 85 grader - precis under kokpunten då glassmeten börjar tjockna och första bubblan kommer. Koka ej - för då spricker och grynar sig glassmeten.
  7. Häll upp glassmassan i en bunke. Sila ev. glassmassan genom en sil om den är klumpig.
  8. Kyl i vattenbad ex. häll upp kallt vatten i köksvasken och ställ i bunken. Ta upp vaniljstången.
  9. Kör glassmeten i en glassmaskin.
  10. Eller frys den i en bunke i frysen och ta ut och mixa någon minut med elvisp efter 1,5 timme och sedan varje timme tills glassmassan är krämig och fin vaniljglass.

 

 

Tadaa! ÄKTA vaniljglass utan tillsatser. Äkta vaniljglass ska vara gulaktig då den innehåller ägg. Fantastiskt!

 

 

Jag måste också tillägga att eftersom den hemgjorda äkta glassen smakar så mycket mer än GB Glace smörja så behöver man inte äta lika mycket för att bli nöjd. (dvs eventuellt färre intagna kalorier.)

Om ni istället köper GB Glace lyxigaste glass Carte dÓr Vanilla så innehåller den precis samma skit plus + färgämnen och E-ämnen för att efterlikna en godare glass, nämligen den handgjorda ÄKTA glassen.

Så läs innehållsförteckningen och välj själva vad ni ska äta! Vi får vad vi betalar för.

 

Lev väl! / Elise


Äkta vara?

Sedan tidiga tonåren har jag läst innehållsförteckningar på olika matvaror. Jag har haft mina olika perioder vad gäller mat. Ett tag valde jag att inte äta griskött, sedan testade jag att vara vegetarian, ett tag åt jag endast vitt kött, inte rött. En period undvek jag fett, en annan period uteslöt jag mjölkprodukter - för jag ville se vad som hände. Jag tar inget för givet utan jag vill testa allt så att jag kan ta hand om kropp på ett optimalt sätt. Jag är ingen miljöaktivist, jag sopsorterar men mer än så bryr jag mig inte. Jag är inte heller någon djurrättsförespråkare då jag äter kött. I sann egoelise-anda är jag dock väldigt intresserad av vad det är jag äter och hur det påverkar min kropp. ;)

Inspirerad av Mats-Eric Nilssons böcker Den hemlige kocken och Äkta vara vill jag testa att handla ekologiskt en period. Jag vet egentligen väldigt lite om ekologisk mat, jag håller precis på att ta reda på mer. Varför ska jag köpa ekologiskt mat när den vanliga maten är så mycket billigare?

Här är några prisjämförelser från min lokala matbutik
Russin: Vanliga 39 kr/kg  - Ekologiska 59.60 kr/kg
Ägg: Vanliga 1,71 kr/st  - Ekologiska 2,98 kr/st
Fil: Vanlig 8,98 kr/liter - Ekologisk 11.90 kr/liter
Juice: Vanlig 13.50 kr/liter - Ekologisk 16.50 kr/liter
Kaffe: Vanlig 67 kr/kg - Ekologisk 73 kr/kg
Mjölk: Vanlig 7,50 kr/liter - Ekologisk 9,10 kr litern

Varför är den ekologiska maten så mycket dyrare?


Efter att ha läst Den hemliga kocken och Äkta vara börjar jag att inse att det inte är den ekologiska maten som är dyr, utan det är vår "vanliga" mat som är så sjukt billig. Men till priset av vadå?

Kemiskt processad mat utan några äkta råvaror i? Bröd med så mycket konserveringsmedel att det kan ligga framme i två veckor? Halvfabrikat med så dåliga ingredienser att tillverkaren måste tillsätta både fejkad smak och färg? Konstiga tillsatser i maten som på lång sikt kan påverka både hälsa och miljö? Tvivelaktiga sötningsmedel som kan ge cancer bara för att sötningsmedel är billigare än socker. Är det här okej??

Vad är det egentligen vi äter? Om ni verkligen vill veta svaret, läs dessa böcker! Och fortsätt läsa min blogg, för jag kommer jobba vidare på det här.


Lev väl! / Elise

Fruktkonst

En såhär fin fruktkorg fann vi på en Loy Krathong-fest som vi var på i Thailand. Det är alltså melon och papaya som har gröpts ur så att de ser ut som blommor. Vi fick även titta på när de satt gröpte ur frukter. Tänk att mat kan vara så vackert!

Som vanligt önskar jag nu i efterhand att jag tagit fler bilder. Jag brukar ofta koncentrerat njuta av ögonblicket /maten / festen / dansen/ solnedgången så att jag inte kommer ihåg att fota förrän efteråt...


Lev väl! / Elise

Ett kungarike av sand

Jag drömmer mig ofta tillbaka till min och Andreas fyra veckor långa thailandsresa i november förra året. På ön Koh Chang byggde vi sandslott under en hel eftermiddag. Andreas säger att sandslottet är ett av hans bästa minnen från resan. Vi byggde allt med händerna, det enda redskapet vi hade var en halv kokosnöt. Flera andra turister på stranden kom fram och tittade, tog kort och pratade med oss under byggandet. Det var jättekul!

Här sitter vi och är sjukt nöjda med bygget! :)


Slottet med flagga och trappor. Det syns kanske inte på bilderna men slottet var väldigt detaljerat med färgsynkade stenar och snäckor runt omkring.


Några dagar efter slottsbyggandet fick jag för mig att bygga det högsta sandslottet ever! Men jag orkade inte längre än såhär...


Lev väl! / Elise

Träningen får vänta...

Jaha! Värken i knäna gick inte över, den blev snarare värre. Har haft skitont och mest suttit i soffan och grinat senaste veckan. Idag var jag hos läkaren och fick veta att jag har inflammation i ena knäet (pga av överbelastning) och överansträngning i det andra. Så jag ska äta antiinflammatoriska i tre veckor framöver. Går på kryckor nu i början tills tabletterna kickat in, har så jäkla ont så jag har inte kunnat gå ordentligt på några dagar. Om tre veckor när knäet förhoppningsvis är bra får jag börja med rehab-träning. Så jag vet inte hur jag gör med mina träningsmål just nu. Tur att jag har starka armar så att jag orkar gå med kryckorna iaf!

Lev väl! / Elise

Oturligt låg...

Idag besökte jag en sjukgymnast och undersökte mina knän. Knäna har gjort konstant ont sedan promenaden i söndags. Värken jag har beror på en överbelastning sa sjukgymnasten. Jag måste vila knäna, oklart hur lång tid det tar. Känner mig opepp men får försöka ta mig samman... Med lite tur så är jag säkert som ny inom kort. Något annat alternativ vill jag inte ens tänka på... Usch. :(


Lev väl! / Elise

Krämig laxrisotto

Igår lagade jag risotto för första gången. Det blev en krämig laxrisotto med vitt vin, parmesanost och citronskal i. Det gick förvånansvärt bra, riktigt god blev den med perfekt konsistens! Underbart med vardagslyx såhär mitt i veckan.


Här står jag vid spisen och rör i grytorna. Man får stå en stund om risotton ska bli krämig.


Självklart får ni receptet också!


Lev väl! / Elise

Veckohandling

Att veckohandla är verkligen något som jag rekommenderar för dem som ännu inte gör det. Att ha veckans middagar planerade gör matlagningen mycket enklare och roligare. Det är smidigt att ha alla ingredienser hemma och om man i god tid tinar eller marinerar så blir maten ofta godare också. Dessutom är det mer ekonomiskt att handla en gång i veckan jämfört med att handla lite varje dag.

Såhär ser min matsedel ut v 41:

- Frikadeller i tomatsås med fullkornsspagetti
- Laxrisotto med kokt sparris
- Potatis och palsternacksgratäng med baconlindad kyckling
- Köttfärssoppa
- Lasagne
- Pasta med kikärtssås

Titta vilka härliga ingredienser vi köpte den här veckan... Åh vad jag älskar mat!


Lev väl! / Elise

Kosttillskott?

Detta kan inte vara sunt! Men ändå är det såhär jag börjar min morgon just nu.


Innan frukost:
6 st kaplar med HMB
1 kapsel omega 3
1 tablett med D-vitamin
1 tablett med karoten och vitaminer.

+ prestationshöjande pulver ibland innan träning
+ proteinpulver efter träning
+ järntabletter vid behov

Jag är kluven till kosstillskott. Jag sätter värde på att veta vad jag äter och att äta "rent" MEN jag vill inte gå miste om de träningsresultat som kosttillskott kan bidra till. Jag tycker att det är svårt att göra en objektiv bedömning av kosttillskottens betydelse för muskeltillväxt eftersom alla träningstidningar gör reklam för kosttillskott och den utövande eliten är sponsrad av olika företag.

Hur ska jag som konsument veta om kosttillskott fungerar eller ej? Att googla på träningsmyter känns lönlöst då det finns så mycket individuella skillnader vad gäller träning, så det som är sant för en är knappast sant för alla. Men om jag nu ska träna fyra dagar i veckan och äta som en häst och sova ordentligt och undvika alkohol under tiden så vill jag ju ha så bra resultat som möjligt som lön för mödan. Därför tycker jag att det ändå är värt ett försök... tror jag.

På burken nedan står följande text:
"HMB (b-Hydroxy beta-metylbutyrat) syntetiseras i kroppen ur den grenade aminosyran L-leucin. HMB spelar en betydande roll för kroppens förmåga till reparation, muskeluppbyggnad och fettförbränning. Åtskilliga studier bevisar att HMB hindrar muskelförlust under och efter träning för såväl styrke- som uthållighetsatleter. HMB är ett unikt kostttillskott för snabbare återhämtning och muskelökning helt utan negativa bieffekter. HMB kan även ha en postiv inverkan på reglering av blodfetter (kolesterol) och blodtryck."

Jag tycker att 6 st kapslar HMB är för mycket så jag brukar ta 2-3 stycken, men enligt anvisning på burken ska man ta 12(!) om dagen. Hmm...


Lev väl! / Elise

Söndagspromenad och träningstillfälle 101

Forskning visar att många stressade personer upplever att de blir lugnare av skogspromenader. Ja det är ju väldigt hälsosamt att andas frisk luft i alla falll så jag och Andreas brukar traska runt Finnsjön i Mölnlycke när vi besöker mina förlädrar. Fast jag tycker att det är vansinnigt tråkigt att promenera, vilket gör att jag blir rastlös... så jag vet inte om promenader hjälper just mig mot stress? Lite mer än 8 kilometer lyckades vi gå idag. Även om jag gjorde lite annat på vägen...Väl hemma stack jag iväg och körde ett CORE-pass på Sportlife och sedan pumpade jag biceps i en halvtimme. Fick grym kontakt med muskeln! Det känns som om jag fortfarande har tryck i den.

Här får ni en bild på magens dagsform.


Lev väl! / Elise

Hemgjord risifrutti

Hemgjord risifrutti är ett av mina favoritmellanmål just nu då de är så enkla att ta med till jobbet. Egentligen är det väl inte risifritti utan snarare bulgurfrutti. Hemgjord risifrutti mättar bra, är billigare, har mindre socker och mer näring än vanliga köpta risifrutti.

Här är receptet för 4 portioner

1,5 dl bulgur
1 kesella 10%
2 dl matlagningsyougurt/turkisk yougurt.
1-2 tsk vaniljsocker
Florsocker efter smak

Koka upp bulguren och låt den sedan svalna.
Blanda bulguren med kesella och yougurt.
Blanda i vaniljsocker och florsocker efter smak.
Fördela i 4 st portionsformar och servera med sylt eller bär.

TIPS 1: Jag brukar spara kesella och yougurtburken (samt andra burkar jag har hemma) och använda dem som förpackning. Givetvis går det bra att använda andra förpackningar också.
TIPS 2: Hemmagjord sylt är riktigt gott till! Nedan ser ni två stycken med min rabarber/ingefära-sylt, en med min egna blåbärssylt och en med min egna svartvinbär/nektarin-sylt.Lev väl! / Elise

Träningstillfälle 100!!

WOW, med dagens träning inräknad har jag tränat 100 gånger under 2011! Jösses!

Dagens pass bestod av Bröst med Marcus. Jag maxade nytt personbästa på bänkpressen - 42,5 kg! Även hantellyften och flyesen gick förvånansvärt bra. Efteråt gnuggade vi ut det sista ut bröstmusklerna genom armhävningar. Alltid lika skoj!

Jag tror att jag får i mig för få kalorier för jag är hungrig och sugen på skräpmat fast jag äter hela tiden. Ska försöka trycka i mig en proteishake om dagen den kommande veckan.


Lev väl! / Elise

Träningstillfälle 99

Idag körde jag ett benpass med Marcus. Det gick sådär... Jag har förmodligen kört på för hårt med vikterna på sistone då mina knän börjat bråka. Min egna (högst vetenskapliga) diagnos är Patellofermoralt smärtsyndrom. Jag känner av främre delen av knäskålen i ett par dagar efter att ha kört tunga knäböj samt utfall.

Jag tog det lungt på passet idag men att ta det lungt är inte min grej! Behöver hitta nya benövningar som är mer skonsamma mot knäna. Tips någon?


Lev väl! / Elise

Äpplen från mams & paps trädgård 2

Äpplena som jag fick av mina föräldrar räckte även till en härlig äppelpaj. Superenkel att göra och det går att variera mellan rabarber, vinbär, hallon eller vad man nu har hemma.

Enkla smulpajen - 225 grader - 30 minuter.

Bär/frukt (+ ev 0,5 dl socker)

3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
125 g smör
0,5 dl socker

Lägg frukt eller bär i en pajfom så att de täcker botten. (Häll över 0,5 dl socker om det är sura bär)
Blanda ingredienserna till en smulig deg. Smula degen över bären.
Grädda mitt i ugnen i 25 minuter.
Severa med vaniljsås eller vaniljglass.


Jag serverar min smulpaj med havrebaserad vaniljsås, tycker att den är godare än vanlig.

Lev väl! / Elise

Träningstillfälle 97 & 98

Nu har jag verkligen fått in ett härligt flyt i träningen! Vecka 39 såg mitt träningsupplägg ut såhär:

Tis: Rygg och Triceps (chins, dips mm) med Marcus
Ons: Ben och rumpa med Marcus
Lör: Bröst och marklyft med Andreas
Sön: Ett spinningpass 30 min och ett corepass 30 min och biceps samt axlar med Marcus

Jag är sjukt nöjd med förra veckan! Den här veckan (vecka 40) kommer ha snarlikt upplägg, plus danslektioner i bachata och salsa på fredagkväll. Förena nöje med cardio liksom!

Idag på gymmet under vårt Rygg och Tricepspass fick både jag och Marcus nytt personbästa i dips. Jag gjorde 15 st(!) första setet, 10 st andra setet och 8 tredje setet. Det går verkligen framåt snabbt! Det märks på kroppen också, jag äter som en maskin och midjan är samtidigt smalare än någonsin.

Här är en bild från söndagen när jag och 10-kilos hantlarna fick det sista i biceps att bli riktigt mjölkig.


Lev väl! / Elise

Äpplen från mams & paps trädgård 1

Om man vill vara ekonomisk och vara snäll mot miljön så är det bra att äta enligt säsong. Nu på hösten är det full tillgång till alla sorters äpplen här i Sverige så passa på att njuta av dem! Jag fick en hel påse äpplen från mammas och pappas äppelträd i Mölnlycke så jag passade på att ta dem tillvara genom att ha dem i middagen.


En av mina favoriträtter till vardags är ugnsgräddad baconlindad korv med äpple ihop med en kall, hemmagjord potatissallad. Denna gången var jag generös med äpplena och täckte nästan korven med dem.

Här har ni receptet:

Ugn: 200 grader - 4 portioner

500-600 gr falukorv
1 paket bacon (140 g)
2 röda äpplen (eller fler)

12 potatisar (ca)
1-2 dl gräddfil.
10 cm purjolök
3 msk färskriven pepparrot
1/2 gurka
Hackad persilja

Skär korven i 2-3 cm tjocka skivor. Linda en baconskiva runt varje bit. Lägg dem i en ugnsform. Skiva äpple och lägg det i formen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter.

Skala och hacka potatisen i små bitar. Koka potatishacket i lättsaltat vatten tills de är mjuka och låt sedan svalna lite. Tärna gurkan, strimla purjolöken och riv pepparroten och blanda dem sedan med potatisen. Blanda i gräddfil och persilja.
Sen är det klart att servera! Det som jag tycker gör den här rätten så god är kombinationen av de söta äpplena, det salta baconet, den varma korven och den kalla potatisalladen. Mums!


Lev väl! / Elise

Träningstillfälle nr 96

I lördags fick jag med mig Andreas till gymmet och vi körde ett bröstpass + marklyft. Jag ökade vikterna på alla tre bröstövningarna - bänkpress, hantelpress och flyes. I bänkpressen tog jag 40 kg x 4 rep på alla tre seten. Kändes grymt och Andreas pushade mig som tusan! Vi avslutade passet med massor av armhävningar. Det känns idag...

Lev väl! / Elise

RSS 2.0